Primacols Lasyr är ett effektivt träskydd och kan användas både inomhus och utomhus. Väljer du lasyr, så kan du lasera allt från uteplatser, trädgårdsmöbler och andra snickerier eller träkonstruktioner som behöver skyddas för vårt skandinaviska klimat och väderlek. Inomhus så är lasyr lika mångsidig vad gäller användningsområden och kan användas på till exempel möbler, dörrar, fönster eller andra snickerier.

Är det terrassen, altanen eller trädäcket du ska fixa i ordning? Läs vår guide över hur du gör din altan sommarklar. 

Lasyren från Primacol finns i många olika nyanser och varianter samt skyddar ditt trä från både väder och vind. Det slutliga resultatet är resistent mot mögel och alger. Lasyr ger träet en subtil färg och glans samt framhäver träets naturliga struktur. Du kan använda lasyr som ett alternativ till lut på trätak och golv. Var dock medveten om att lasyr innehåller en högre koncentration av pigmentering, så du behöver bara behandla ditt tak eller golv en gång.

Vidare så är produkten snabbtorkande och ett extra lager kan appliceras redan efter en timme.

Träbets eller träskydd? Lasur är det bästa av två världar!

Att träskyddsbehandla med trälasyr ger ett vackert och naturligt resultat som framhäver träets naturliga strukturer på ett snyggt sätt. Lasyr är en halvtransparent färg som ger fina färgeffekter på snickerier både inomhus och utomhus.

Lasyr är en tunn, transparent produkt med samma egenskaper som träskyddande medel, men som gör att träet ser vackert ut som om det hade behandlats med träbets. Lasyr ger träet en unik matt och klar färg som lämnar ytan djup och levande. På Gebenna säljer vi lasyr i en mängd naturliga vackra nyanser, så oavsett om du vill bevara träets naturliga utseende, eller ge det en mörkare ton, har du möjlighet att göra det med vår Lasyr från Primacol.

Ingredienserna i lasyren låter träet andas samtidigt som det skyddar träet från alger, svampar med mera. Träet är också skyddat från solens UV-strålar, liksom andra väderförhållanden; kort sagt så är vår lasyr speciellt framtagen för vårt krävande skandinaviska klimat.

 

Lasera trä utomhus

  1. Ytan måste vara slät, torr (träets fukthalt får inte överstiga 15%) och ren. Träet får inte ha några hartsfläckar.
  2. Träet måste grundmålas före behandling – vi rekommenderar vår Primacol Skandinavisk Trägrund.
  3. Rör om produkten regelbundet, eftersom pigmenten i lasyren kan sätta sig.
  4. Gnugga in lasyr i träet längs med ådringarna, undvik dock att skapa fuktiga fläckar. Det rekommenderas att behandla träet två gånger med lasyr.

TIPS! Du kan använda den transparenta lasyren för att späda ut de andra nyanserna.